Az IKSZ elnökségének válasza

- Hír - Hírek
Az IKSZ elnökségének válasza Sörény Edina elköszönő levelére

Tisztelt Főosztályvezető Asszony! Kedves Edina!

Köszönjük, hogy elfogadtad a felkérést  és megteremtettél hosszú idő után szakmánk közvetlen képviseletére az ágazati irányítás keretei között egy olyan főosztályt, amelyet régóta nélkülözött a könyvtáros szakma.   Államigazgatási, szakmai felkészültséged olyan elkötelezettséggel, kitartó következetességgel párosult, amely rövid idő alatt is eredményekhez vezetett.  Munkádhoz a megérdemeltnél sokkal kevesebb segítséget kaptál, sőt egyre több  akadályt kellett leküzdened,  hogy  fontos dolgokban előre lépjünk. Elkezdtél felépíteni egy csapatot magad körül, akik egyre nagyobb igyekezettel,  gyarapodó ismeretekkel és örömmel végezték munkájukat. Köszönjük nekik is.  Mindez megtorpant és számodra ma minden alapot nélkülöző, egyoldalú döntéssel véget ért.

Köszönjük, hogy újra hitet adtál nekünk, akik a legnehezebb körülmények között is hivatásnak tekintjük  a könyvtárosságot. Többségben vagyunk, akik  naponta megtesznek mindent a minőségi könyvtári szolgáltatásért  a legkisebb településtől a fővárosig.  Mégis mostanában megeshet, hogy mindez kevés, ha háttérbe szorulnak a szakmai szempontok.                                                                                       

Kívánjuk, hogy mielőbb megtaláld új céljaid, amire szakmai, emberi kvalitásaid birtokában hivatott vagy. Megbecsüléssel és szeretettel gondolunk Rád, bízva abban, hogy nem érnek  itt  véget közös lehetőségeink.

Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöksége