Bors Anikó "Az év fiatal könyvtárosa" 2019-ben

- Hír - Hírek
A Magyar Könyvtárosok Egyesülete és az Informatikai és Könyvtári Szövetség ismét meghirdette a 35 évnél fiatalabb kollégák számára pályázatát „Az év fiatal könyvtárosa-díj” elnyerésére. Az Év fiatal Könyvtárosa Díj 2019. évi kitüntetettje Bors Anikó, a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtára olvasószolgálati könyvtárosa.

Bors Anikó magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész-tanár és informatikus könyvtáros. Pályafutását a Színház- és Filmművészeti Egyetem Könyvtárában kezdte, majd a budapesti Kosztolányi Dezső Gimnáziumban tevékenykedett. További munkatapasztalatokat szerzett Szentendrén, a megyei könyvtárban, ahol a tájékoztatás mellett a könyvtárhasználati órák tartásába és a különféle rendezvények szervezésébe kapcsolódott be.

2016 márciusától dolgozik jelenlegi munkahelyén, ahol többek között az Iskolai Közösségi szolgálatosok munkáját koordinálja. Lépésről lépésre a statisztika felé - Gamifikáció a KSH Könyvtárban című pályamunkájában saját közösségszervező tevékenységét, illetve a KSH Könyvtár törekvését mutatja be, melyet annak érdekében fejtenek ki, hogy minél több gyermekkorú használó ismerkedjen meg az élményalapú ismeretszerzéssel a könyvtár szolgáltatásaival – játékosan.

Elismeréséhez valamennyi tagtárs nevében szívből gratulálunk!

Székesfehérvár, 2019. július 3.

Barátné dr. Hajdu Ágnes, az MKE elnöke

Ramháb Mária, az IKSZ elnöke

(Fotó: KSH Könyvtár @kshkonyvtar)