Felhívás az Internet Fiesta 2021. évi programjára

- Hír - Hírek
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálásával a hazai könyvtárak sokféle ötlettel készülnek az Internet Fiesta eseményeire 2021. március 18-25 között. A kialakult járványügyi helyzet miatt azonban a programokra ismét az online térben kerül sor. Az elmúlt hónapokban digitális tartalmak, játékok, bemutatók sora készült el intézményeinkben, ezek bemutatására, népszerűsítésére jó alkalmat teremthet az idei Fiesta.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az eseménysorozathoz való csatlakozásra hív minden könyvtárat. Kérjük a megyei könyvtárakat, hogy a sikeres programszervezés érdekében segítsék a térségükbe tartozó könyvtárakat, és vonják be kistelepülési szolgáltató helyeiket is.

Az idei programsorozat fő témája, szlogenje: Digitális írástudás – Digitális tanulás - Könyvtár

Javasolt témák a programokhoz:

  • Az online tanulás és a könyvtár kapcsolata
  • Biztonságos internetezés
  • Netikett – kulturált, toleráns kommunikáció az online térben
  • A feladatok, a tanulási folyamat játékosítása
  • Tudásmegosztás

Reméljük, hogy az online bemutatók, informatív előadások, internetes fejtörők, játékok között minden korosztály talál érdekes információt.

Bízunk benne, hogy 2021-ben a virtuális térben is hasznos és szórakoztató időtöltést kínálunk tanuláshoz és szórakozáshoz egyaránt.

A Fiesta http://fiesta.kjmk.hu/ oldalán 2021. március 3-tól regisztrálhatnak a különböző programokkal a résztvevők. Határidő: 2021. március 12.