Indul a Nagy Könyves Beavatás 5. évad!

- Országos Könyvtári Napok - 2019
2016. győztesei a hatvani Csoportnélküliek csapat. 2017. győztesei a szegedi Lyra csapat. 2018. győztesei a kecskeméti Reader witches csapat. 2019. győztesei az érdi Fantastic Beasts csapat. 2020. legyen a Te éved!

A történet Te vagy!

Miért jó, ha olvasunk? Na, nekünk ezt nem kell magyarázni... A könyvek és az olvasás nemcsak stresszcsökkentő, "öregedésgátló", vagy épp növelhetjük a szókincsünket, fejleszthetjük az íráskészségünket vele, hanem akár megváltoztathatják az életünket, a gondolkodásunkat is.

Ha elmúltál már 14, de nem vagy még 21 éves, 2019. október 6-tól, Könyves Vasárnaptól tarts velünk! Regisztrálj barátaiddal a nagykonyvesbeavatas.hu weboldalon! 2019. október 28-tól pedig légy részese a történetnek! Ajánlj könyveket vagy írj irodalmi kritikákat! Tervezz, alkoss, gondolkodj! Engedd, hogy szárnyaljon a képzeleted, beszélgess kedvenc íróiddal könyvtáradban és nyerj – ne csak tapasztalatot!

Barátságosak. Bátrak. Csoportnélküliek. Elfajzottak. Műveltek. Önfeláldozók. Őszinték.

A történet folytatódik 2019-ben is az Országos Könyvtári Napok keretében. Az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával meghirdeti az országos olvasásnépszerűsítő akció negyedik évadát!

Miről is szól A Nagy Könyves Beavatás?

Az irodalmi megállók során egy tematikusan válogatott olvasmánylistából, a Könyvválasztóból jelölheted meg azokat a történeteket, melyekhez beavató lapot vagyis könyvajánlót vagy épp irodalmi kritikát írsz csapattársaiddal. Ezeket független szakmai zsűri értékeli: Mészöly Ágnes és L.I. Lázár írónők. A választott könyvről a leírt gondolatokat, a képzeletedben élő képet digitális- és okoseszközök, illetve a számítástechnika segítségével jelenítheted meg barátaid segítségével. A kreatív feladatok során kalligramot vagyis képverset készíthetsz, a kedvenc könyves jeleneteket fotó formájában örökítheted meg, képregényt rajzolhatsz. Majd sms-ben, 160 karakterben „üzenhetsz” a kötet hőseinek. „Hagyd a kézjegyed” a kötetben, a végén pedig forgasd le saját szimulációs játékodat, készíts kedvcsináló könyvtrailert! Utoljára minden csapat kreatív módon írja meg saját novelláját. Az elkészült beavató lapokat és a kreatív feladatokat a online küldheted be a nagykonyvesbeavatas.hu weboldalra. A játék során alakíts csapattársaiddal saját beavatott (olvasó)klubokat a helyi könyvtáradban, találkozz írókkal, inspiráló emberekkel, vegyél részt előadásokon!

2019-ben a győztes csapat többek között e-book olvasókkal és értékes könyvcsomaggal lesz gazdagabb. Megválasztjuk és külön jutalmazzuk a legjobb könyvajánlót és a legkreatívabb feladatot.

„...olyan könyveket is elolvastunk, amiket magunktól nem biztos, hogy megismerünk volna,
...olyan szempontok szerint közelíthetjük meg a műveket, ahogy talán sosem gondoltuk volna, hogy lehet.”
Vélekedett a miskolci Könyvvadászok csapata
A Nagy Könyves Beavatásról 2019-ben

A történet Te vagy!

Kapcsolódó dokumentumok