Internet Fiesta

- Hír - Hírek
Internet Fiesta:VÁLTOZÁS! 2020. március 19 - 2020. szeptember 30.

OKOS VÁROS – OKOS KÖNYVTÁR
Internet Fiesta a könyvtárakban, 2020

A hazai könyvtárak 2020 tavaszán is nagyon sokféle ötlettel készültek az Internet Fiesta eseményeire. A kialakult járványügyi helyzet azonban nagyban érinti ezt a rendezvénysorozatot is.

A személyes megjelenést igénylő programok most elmaradnak. Ugyanakkor sokan terveztek internetes fejtörőket, játékokat, és egyre több intézmény használja ki technikai adottságait, hogy online formában megossza előadásait, bemutatóit. Ezeknek biztosan örülnek majd a gyerekek és a felnőttek is.

A könyvtárakat arra biztatjuk, hogy osszák meg tudásukat, és a rendkívüli helyzetben is regisztrálják ezen a felületen online eseményeiket.

A könyvtárhasználóknak is érdemes lesz gyakran felkeresni ezt a honlapot, mert a tervezettnél sokkal tovább,

2020 szeptember 30-ig csatlakozhatnak otthonról a játékos ismeretszerzéshez, családi tanuláshoz.

Bízunk benne, hogy hasznos és szórakoztató időtöltést kínálunk mindazoknak, akiknek most különösen sok időt kell otthon tölteniük.

Budapest, 2020. március 24.

INTERNET FIESTA PROGRAMBIZOTTSÁG

--------------------

Sajtóközlemény

2020. március 19-én 21. éve, hogy az Informatikai és Könyvtári Szövetség meghirdette az Internet Fiestát, amelyhez ezúttal is több száz könyvtár csatlakozott. Sajnos a hazánkban kialakult vészhelyzet nem teszi lehetővé, hogy a személyes találkozásra épülő programok megvalósuljanak, de annál több érdekesség várja mindazokat, akik felkeresik a Fiesta honapját: http://fiesta.kjmk.hu

Ma éjfélkor több országos játék indul útjára a Katona József Könyvtárból.  A kismamáknak ajánlják a Babákról mamáknak c. kvízjátékot. A hazai élőlényekhez kapcsolódik az Írjuk jól! 3. osztálytól játszható fejtörő, míg az Olvasó Nyuli 13+1 találatos totó ezúttal Csukás Istvánra emlékezik.

Felnőtteknek szól az okos eszközökről, új technológiákról szóló Net-totó.

A Víz világnapján, március 22-én teszik közzé a Cseppecske, a Csepptől az óceánig és a Zöldfülűek természetismereti játékokat.

A jó megfejtők között nyereményeket sorsolnak ki a játékok végén, amelyekhez március 31-ig lehet kapcsolódni.

A könyvtárosok bíznak benne, hogy hasznos és szórakoztató időtöltést kínálnak mindazoknak, akiknek most különösen sok időt kell otthon tölteniük akár gyerekek, akár felnőttek.

Játsszunk együtt a virtuális világban!

Budapest, 2020. március 18.

Ramháb Mária

Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke