Országlicenc program

- Hír - Hírek
Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány tájékoztatása egy ingyenes és az esélyegyenlőséget előmozdító programról. Az ún. országlicenc program segítségével a könyvtár olyan szoftverekhez juthat, amelyek lehetővé teszik látássérült és diszlexiás könyvtári tagok számítógéphasználatát, illetve könyvolvasását. Akár kilenc számítógépre is kérhetnek ingyenes licenceket egyetlen igényléssel. E szoftverekhez már csak június hónapban lehet ingyenesen hozzáférni, az aktiváló kód letöltését követően.

TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGLICENC PROGRAMRÓL

Ez egy olyan program, amely ingyenesen megteremti a lehetőségét annak, hogy látássérült olvasók is könyvtáruk látogatóivá váljanak! Lehetővé teszi látássérült és diszlexiás felhasználók számítógéphasználatát, illetve szövegolvasását.

Elérése rendkívül egyszerű, különleges informatikai ismereteket nem igényel. De ha kérik, az Infoalap informatikusai segítséget nyújtanak a folyamatban.

Elérhetőség: helpdesk@infoalap.hu. ; Tel: +36 1 273-3188, +36 70 295-9288

 

Mit tartalmaz?

Képernyőolvasó és képernyőnagyító programokat. JAWS for Windows képernyőolvasó program, ZoomText képernyőnagyító/ olvasó program,

Fusion képernyőolvasó és nagyító program.

Kell-e hozzá igazolás?

Nem, csupán regisztrálni kell és kódot kérni a szoftverek letöltéséhez.

Időkorlát

2019. június 30-ig letöltve 1 éven át ingyenes. Az igényelt hitelesítő kódot legkésőbb 2019. június 30-ig aktiválniuk kell, különben érvényét veszíti!

 

Licencigénylés itt

http://akadalymentes.magyarorszag.hu/ 

Regisztráció után hitelesítő kódot küldenek.

Szoftverek letöltése itt

http://www.infoalap.hu/orszag_licenc/

Mi lesz, ha eltelik az 1 év?

Vagy meghosszabbítja a Belügyminisztérium az országlicencet, vagy ingyenesen lehet használni e szoftverek demo változatát.

Finanszírozó

Belügyminisztérium Informatikai Helyettes Államtitkár Informatikai Főosztálya

Közvetítő

Informatika a Látássérültekért Alapítvány (Infoalap) – az amerikai szoftvergyártó és a magyar támogató között.