Hír - Hírek

 • Könyvtármozi szakmai napok, Székesfehérvár

  Hír - Hírek
  "A magyar filmkultúra értékei az ország közel 500 kistelepülési könyvtárában." KönyvtárMozi szakmai nap Székesfehérváron.
  Tovább
 • Elismerések állami ünnepünkön

  Hír - Hírek
  A kimagasló egyéni teljesítmények, ahogy a múltban, úgy a jövőben is hozzájárulnak a magyar nemzet fennmaradásához, ezért elengedhetetlen azok rendszeres elismerése - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, az augusztus 20-i ünnep alkalmából tartott díjátadón. Rétvári Bence a Pesti Vigadó épületében Áder János köztársasági elnök megbízásából adta át a Magyar Bronz Érdemkereszt, a Magyar Ezüst Érdemkereszt és a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatainak kitüntetéseit, valamint a Bánffy Miklós-, a Bessenyei György-, a Csokonai Vitéz Mihály-, a Gérecz Attila-, a Martin György-, a Móra Ferenc-, a Szinnyei József- és a Pauler Gyula-díjakat.
  Tovább
 • Bors Anikó "Az év fiatal könyvtárosa" 2019-ben

  Hír - Hírek
  A Magyar Könyvtárosok Egyesülete és az Informatikai és Könyvtári Szövetség ismét meghirdette a 35 évnél fiatalabb kollégák számára pályázatát „Az év fiatal könyvtárosa-díj” elnyerésére. Az Év fiatal Könyvtárosa Díj 2019. évi kitüntetettje Bors Anikó, a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtára olvasószolgálati könyvtárosa.
  Tovább
 • Országlicenc program

  Hír - Hírek
  Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány tájékoztatása egy ingyenes és az esélyegyenlőséget előmozdító programról. Az ún. országlicenc program segítségével a könyvtár olyan szoftverekhez juthat, amelyek lehetővé teszik látássérült és diszlexiás könyvtári tagok számítógéphasználatát, illetve könyvolvasását. Akár kilenc számítógépre is kérhetnek ingyenes licenceket egyetlen igényléssel. E szoftverekhez már csak június hónapban lehet ingyenesen hozzáférni, az aktiváló kód letöltését követően.
  Tovább
 • Kárpát-medencei Könyvtárosok Konferenciája

  Hír - Hírek
  Immár 19. alkalommal került megrendezésre Csongrádon a Kárpát-medencei Könyvtárosok Konferenciája, melyre idén 2019. június 2–3. között került sor. A magyar könyvtárosok olyan szakmai találkozója ez a pár nap, amelynek hatalmas jelentősége van határon innen és túl is. A szakmai előadások mellett idén első alkalommal különféle könyvtári workshopokon is részt vehettek a résztvevők.
  Tovább
 • Beszámoló és tisztújító közgyűlés

  Hír - Hírek
  Az Informatika és Könyvtári Szövetség 2019. május 15-én megtartotta beszámoló és tisztújító közgyűlését.
  Tovább
 • „Élhető Magyar Vidék Jövő...” műhelykonferencia

  Hír - Hírek
  Az „Élhető Magyar Vidék Jövő...” műhelykonferenciára Kecskeméten, 2018. november 16-án került sor.
  Tovább
 • A Gödöllői Városi Könyvtár nyerte el a Könyvtári Minőségi Díjat

  Hír - Hírek
  A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ kapta meg idén a Könyvtári Minőségi Díjat, melynek keddi budapesti átadóján a Minősített Könyvtár címet elnyerő tizenöt intézményt is kihirdették.
  Tovább
 • Elismerés a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központnak

  Hír - Hírek
  A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ 2018. november 5-én a budapesti Hotel Gellért konferenciatermében megrendezésre kerülő "Minőség - Innováció 2018" konferencián vehette át a Nemzeti Díjnyertes elismerést az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Közhasznú Egyesületétől, melyet az Olvasók Diadala - Online olvasásfejlesztési játék innovációjáért kapott.
  Tovább
 • Szinnyei József-díj

  Hír - Hírek
  Könyvtári szakterületen hosszabb időn át végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Szinnyei József-díjat vehetett át: FÜLÖP ÁGNES, a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár nyugalmazott főigazgatója és FÜLÖP ATTILÁNÉ, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ nyugalmazott igazgatója. Gratulálunk kollégáinknak!
  Tovább