Hír - Hírek

 • Könyvtárak és olvasók: összetartozunk – a nemzeti könyvtár és az országos könyvtárszakmai szervezetek oltásregisztrációs felhívása

  Hír - Hírek
  Magyarország nemzeti könyvtára, az Országos Széchényi Könyvtár és a hazai könyvtárakat, könyvtárosokat, információs szakembereket tömörítő országos könyvtárszakmai szervezetek az alábbi felhívást teszik közzé.
  Tovább
 • Felhívás az Internet Fiesta 2021. évi programjára

  Hír - Hírek
  Az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálásával a hazai könyvtárak sokféle ötlettel készülnek az Internet Fiesta eseményeire 2021. március 18-25 között. A kialakult járványügyi helyzet miatt azonban a programokra ismét az online térben kerül sor. Az elmúlt hónapokban digitális tartalmak, játékok, bemutatók sora készült el intézményeinkben, ezek bemutatására, népszerűsítésére jó alkalmat teremthet az idei Fiesta.
  Tovább
 • Nyilvános könyvtárak megnyitása

  Hír - Hírek
  Megjelent a Kormány 279/2020. (VI:30.) Korm. rendelete a nyilvános könyvtárak megnyitásáról.
  Tovább
 • EOQ MNB elismerő oklevél

  Hír - Hírek
  Európai Minőségügyi Szervezeti tagság
  Tovább
 • Pályázati felhívás „Az év fiatal könyvtárosa-díj” elnyerésére – 2020

  Hír - Hírek
  Tisztelt Tagtársak! Az MKE és az IKSZ ismét meghirdeti a 35 évnél fiatalabb kollégák számára „Az év fiatal könyvtárosa-díj” elnyerésére irányuló pályázatát.
  Tovább
 • Gratulálunk!

  Hír - Hírek
  Az Uránia Nemzeti Filmszínház adott otthont január 22-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága rendezésében megvalósuló díjátadó ünnepségnek és a magyar kultúra napja tiszteletére rendezett gálaműsornak. Az eseményen Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára és dr. Fülöp Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára Minősített Könyvtár Cím, Könyvtári Minőségi Díj, Minősített Közművelődési Intézmény Cím és Közművelődési Minőség Díj elismeréseket adott át.
  Tovább
 • Internet Fiesta

  Hír - Hírek
  Internet Fiesta:VÁLTOZÁS! 2020. március 19 - 2020. szeptember 30.
  Tovább
 • Az IKSZ elnökségének válasza

  Hír - Hírek
  Az IKSZ elnökségének válasza Sörény Edina elköszönő levelére
  Tovább
 • Elköszönés

  Hír - Hírek
  Sörény Edina elköszönő levelét honlapunkon tesszük közzé.
  Tovább
 • Könyvtármozi szakmai napok, Székesfehérvár

  Hír - Hírek
  "A magyar filmkultúra értékei az ország közel 500 kistelepülési könyvtárában." KönyvtárMozi szakmai nap Székesfehérváron.
  Tovább
 • Elismerések állami ünnepünkön

  Hír - Hírek
  A kimagasló egyéni teljesítmények, ahogy a múltban, úgy a jövőben is hozzájárulnak a magyar nemzet fennmaradásához, ezért elengedhetetlen azok rendszeres elismerése - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, az augusztus 20-i ünnep alkalmából tartott díjátadón. Rétvári Bence a Pesti Vigadó épületében Áder János köztársasági elnök megbízásából adta át a Magyar Bronz Érdemkereszt, a Magyar Ezüst Érdemkereszt és a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatainak kitüntetéseit, valamint a Bánffy Miklós-, a Bessenyei György-, a Csokonai Vitéz Mihály-, a Gérecz Attila-, a Martin György-, a Móra Ferenc-, a Szinnyei József- és a Pauler Gyula-díjakat.
  Tovább
 • Bors Anikó "Az év fiatal könyvtárosa" 2019-ben

  Hír - Hírek
  A Magyar Könyvtárosok Egyesülete és az Informatikai és Könyvtári Szövetség ismét meghirdette a 35 évnél fiatalabb kollégák számára pályázatát „Az év fiatal könyvtárosa-díj” elnyerésére. Az Év fiatal Könyvtárosa Díj 2019. évi kitüntetettje Bors Anikó, a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtára olvasószolgálati könyvtárosa.
  Tovább
 • Országlicenc program

  Hír - Hírek
  Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány tájékoztatása egy ingyenes és az esélyegyenlőséget előmozdító programról. Az ún. országlicenc program segítségével a könyvtár olyan szoftverekhez juthat, amelyek lehetővé teszik látássérült és diszlexiás könyvtári tagok számítógéphasználatát, illetve könyvolvasását. Akár kilenc számítógépre is kérhetnek ingyenes licenceket egyetlen igényléssel. E szoftverekhez már csak június hónapban lehet ingyenesen hozzáférni, az aktiváló kód letöltését követően.
  Tovább
 • Kárpát-medencei Könyvtárosok Konferenciája

  Hír - Hírek
  Immár 19. alkalommal került megrendezésre Csongrádon a Kárpát-medencei Könyvtárosok Konferenciája, melyre idén 2019. június 2–3. között került sor. A magyar könyvtárosok olyan szakmai találkozója ez a pár nap, amelynek hatalmas jelentősége van határon innen és túl is. A szakmai előadások mellett idén első alkalommal különféle könyvtári workshopokon is részt vehettek a résztvevők.
  Tovább
 • Beszámoló és tisztújító közgyűlés

  Hír - Hírek
  Az Informatika és Könyvtári Szövetség 2019. május 15-én megtartotta beszámoló és tisztújító közgyűlését.
  Tovább
 • „Élhető Magyar Vidék Jövő...” műhelykonferencia

  Hír - Hírek
  Az „Élhető Magyar Vidék Jövő...” műhelykonferenciára Kecskeméten, 2018. november 16-án került sor.
  Tovább
 • A Gödöllői Városi Könyvtár nyerte el a Könyvtári Minőségi Díjat

  Hír - Hírek
  A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ kapta meg idén a Könyvtári Minőségi Díjat, melynek keddi budapesti átadóján a Minősített Könyvtár címet elnyerő tizenöt intézményt is kihirdették.
  Tovább
 • Elismerés a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központnak

  Hír - Hírek
  A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ 2018. november 5-én a budapesti Hotel Gellért konferenciatermében megrendezésre kerülő "Minőség - Innováció 2018" konferencián vehette át a Nemzeti Díjnyertes elismerést az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Közhasznú Egyesületétől, melyet az Olvasók Diadala - Online olvasásfejlesztési játék innovációjáért kapott.
  Tovább
 • Szinnyei József-díj

  Hír - Hírek
  Könyvtári szakterületen hosszabb időn át végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Szinnyei József-díjat vehetett át: FÜLÖP ÁGNES, a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár nyugalmazott főigazgatója és FÜLÖP ATTILÁNÉ, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ nyugalmazott igazgatója. Gratulálunk kollégáinknak!
  Tovább